Najveće iznenađenje
0

Baghdatis izbacio najboljeg tenisera svijeta Nadala

Totalsport
Marcos Baghdatis (Foto: AP)
Marcos Baghdatis (Foto: AP)
Poznata su oba polufinalna para jakog ATP turnira iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju. U njima će Roger Federer će odmjeriti snage s Marcosom Baghdatisem, a Andy Roddick s Mardyjem Fishom.

Najveće iznenađenje u četvrtfinalnim je dvobojima napravio nepostavljeni Cipranin Marcos Bahgdatis pobjedom nad najboljim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom 6-4, 4-6, 6-4.

Trideset neforsiranih grešaka u prva dva seta i dvostruka greška na break-loptu u trećem setu bili su previše da bi Nadal mogao očekivati pobjedu, pa je tako Baghdatis došao do prve pobjede u sedmom međusobnom susretu.

"Iskoristio sam svoje prilike. Servirao sam prilično dobro i igrao agresivno. Znao sam da mi Rafa neće pokloniti pobjedu, stogao sam je morao uzeti", komentirao je 20. teniser svijeta koji je protiv Nadala odservirao 18 aseva i osvojio 87% poena nakon prvog servisa.

"Moja igra svakako se može popraviti, to je sigurno. Moram nastaviti raditi i popraviti svoje samopouzdanje s bekhendom. S forhendom imam dobar osjećaj, ali previše griješim. Iz brojnih razloga sam igrao loše u važnim trenucima. Marcos je igrao dobro i jako je dobro servirao i zato mu čestitam. On je jako dobra osoba i vrlo je pozitivan za naš sport. Vratio se nakon povreda i sada ponovo igra dobro", komentirao je Nadal.

U polufinalu će se Baghdatis po osmi put u karijeri ogledati sa Švicarcem Rogerom Federerom (Federer vodi u pobjedama 6-1), koji je sa 6-4, 7-5 pobijedio Rusa Nikolaja Davidenka.

Federer je u lovu na svoj četvrti naslov u Cincinnatiju, a protiv Davidenka je na trenutke pružao sjajnu igru. Posebice se to odnosi na kraj prvog i početak drugog seta kada je nakon spašene dvije break-lopte kod 4-4 nanizao pet gemova u nizu za vodstvo 6-4, 3-0. Potom se Rus s tri gema u nizu uspio vratiti, ali Švicarac je breakom u 12. gemu uspio rješiti meč u svoju korist.

"Znao sam sve opasnosti koje prijete od Nikolaja i stoga je ovaj meč bio težak za mene. Ali osjećao sam se prilično dobro s obzirom da se ipak nisam baš naigrao ove sedmice", rekao je Federer, kojem su prethodna dva protivnika u Cincinnatiju predala dvoboje (Istomin zbog povrede skočnog zgloba, Kohlschreiber zbog povrede ramena).

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Fish - Murray (4) 6-7(7), 6-1, 7-6(5) Roddick (9) - Đoković (2) 6-4, 7-5 Baghdatis – Nadal (1) 6-4, 4-6, 6-4 Federer (3) – Davidenko (6) 6-4, 7-5