US Open
0

Azarenka: Prvi set protiv Serene je bio bolno iskustvo

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Porazom od Serene Williams u 3. kolu US Opena bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka oprostila se od posljednjeg Grand Slama uz zanimljivu poruku budućim Sereninim protivnicama.

Jedna od glavnih kandidatkinja za pobjedu na US Openu, Amerikanka Serena Williams, puno se više morala potruditi u drugom (7-6), nego u prvom setu (6-1) kako bi svladala 4. nositeljicu Viktoriju Azarenku. Kod rezultata 5-3 u drugom, Azarenka je spasila tri meč lopte, nakon toga još jednu, da bi popustila tek u odlučujućoj trinaestoj igri sa 7-5.

U prvom setu starija sestra Williams igrala je zastrašujući tenis kojem u ovom trenutku teško može parirati ijedna teniserka na svijetu, ali Serena nije bila zadovoljna cjelokupnom izvedbom.

"Mislim da sam u prvom setu igrala uistinu jako dobar tenis, ali u drugom se ona jako digla, igrala vrlo dobro i u stvari diktirala tempo, a ja sam joj to dozvolila. Sve to žele, sve bi htjele igrati na tom nivou i zato joj čestitam na tom dijelu igre. Jako se podigla nakon prvog seta i zaigrala znatno bolje. Ja definitivno nisam sretna sa svojom igrom generalno, posebno u drugom setu jer mi je servis bio ispod 50 posto i to me razočaralo", izjavila je Williams nakon dvoboja.

"Meni se ovaj meč činio kao polufinale, a radi se tek o 3. kolu i zato moram još povisiti svoju igru. Na meč-loptama sam trebala biti agresivnija premda mislim da je tu Azarenka odigravala sjajne poene", rekla je Amerikanka.

S druge strane, Azarenka je imala zanimljiv komentar za igru Serene Williams u prvom setu.

"Prvi set je bio jedno bolno iskustvo, Serena igra više nego dovoljno dobro kako bi osvojila tunrir. Njena igra je na nivou iznad svih ostalih", rekla je Bjeloruskinja nakon meča i dodala:

"Nema smisla sada plakati zbog žrijeba koji me poslao na Serenu već u 3. kolu, jer ako želim biti najbolja moram pobjeđivati najbolje. U drugom setu sam joj se dosta približila, premda ovaj puta to nije bilo dovoljno", zaključila je Azarenka.