Odlično se snašao
0

Australski teniser "zaplesao" ispred mrežice kako bi izbjegao automatsko gubljenje poena

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Australski teniser Alex de Minaur u susretu protiv igrača iz Južne Koreje Soonwooa Kwona na impresivan način uspio se zaustaviti i izbjeći kontakt s mrežom te tako ipak zadržati poen "u igri".

Pomenuta situacija se desila u tie-breaku drugog seta pri vodstvu De Minaura od 3:1 kada mu je Kwon sjajno skratio teren i poslao loptu tik uz mrežu, no ovaj teniser pokazao je izvanrednu brzinu, a nakon toga i balans jer je uspio vratiti lopticu u teren i nakon toga izbjeći kontakt s mrežom što bi u suprotnom automatski značilo i gubljenje poena.

U nastavku poena iz potpune defanzive uspio je doći u situaciju da ima otvoren udarac prema protivničkoj polovini, što nakon ovog sjajno poteza nije propustio i došao je u vodstvo od 4:1 u tie-brekau, nakon čega je mirno priveo meč kraju i došao do pobjede.

Kada je osvojio poen, ovaj teniser ga je burno proslavio. Treba reći i to da se susret seigrao u okviru polufinala ATP turnira u Eastbourneu, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:0 za De Minaura (6:3, 7:6).

On će u finalu igrati protiv italijanskog tenisera Lorenza Sonega koji je sa 2:1 u setovima bio bolji od Maxa Purcella.