Tenis
0

Australija ne dolazi u Indiju na Davis Cup meč

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
U subotu je australijska Davis Cup reprezentacija donijela i konačnu odluku. Neće putovati u indijski Chennai na ogled protiv domaćih tenisera koji se treba odigrati od 8. do 10. maja.

Australijski teniski savez zatražio je prvo od Međunarodne teniske federacije (ITF) premještaj Davis Cup susreta između Indije i Australije u neku drugu zemlju zbog sigurnosnih razloga, ali takvi njihovi zahtjevi nisu ispunjeni.

Premda je Chennai normalno organizirao ATP turnir početkom godine početkom godine, Australijski teniski savez se pozvao na novembar 2008. godine kada su islamski militanti ubili 166 osoba u napadu na Mumbai, te je cijelo područje prilično nestabilno u posljednje vrijeme.

  • Neke stvari su bitnije od tenisa. Iako je Davis Cup ugledno natjecanje mnogo smo puta preispitivali naše konačno ne, te smo na kraju odlučili. Nećemo u Indiju poslati australijske tenisere - rekao je Geoff Pollard, predsjednik Australskog teniskog saveza.

  • Nikada nismo imali problema sa sportskim događajima i tužna je ovakva reakcija australijske strane - kratko je rekao Manohar Singh Gill, ministar sporta u Indiji.

Na potezu je, pak, sada Međunarodna teniska federacija.