Poraz u tri seta
52

ATP turnir u Los Cabosu: Džumhur izgubio od Querreyja i ostao bez finala

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
U polufinalu ATP turnira u Los Cabosu najbolji bh. teniser Damir Džumhur (87. ATP) igrao je protiv Amerikanca Sama Querreyja (24. ATP). Pobjeda je pripala Querreyju rezultatom 2:1 u setovima, koji će u finalu igrati protiv Thanasija Kokkinakisa.

Džumhur je na otvaranju meča imao jednu priliku za break, koju nije iskoristio. U četvrtom gemu je bio u problemima, ali je uspio spasiti čak pet brak lopti. U nastavku je zaigrao dosta bolje, pa je u sedmom gemu oduzeo servis Querreyju za vodstvo 4:3. Uslijedio je dobar servis, a onda i novi break za osvajanje prvog seta rezultatom 6:3 u gemovima poslije 32 minute igre.

Damir drugi set počeo sigurnim servisom, a onda je propustio dvije šanse za break u drugom gemu. Servis je nažalost izgubio u sedmom gemu, kada je Querrey stekao prednost 4:3, a onda i uspješno servirao za 5:3. Amerikanac je napao servis našeg tenisera, imao je jednu set loptu, ali se Damir odbranio. Uslijedio je još teži zadatak, jer je Querrey servirao za osvajanje drugog seta. Amerikanac je bio uspješan te je izjednačio na 1:1 u setovima.

Treći set je loše počeo za Džumhura, jer mu je Querrey oduzeo servis i uspješno servirao za 2:0. U nastavku su oba tenisera držala svoje servise, a Damir nije uspio doći do šanse za break, pa je Amerikanac sačuvao prednost i osvajanjem trećeg seta izborio plasman u finale. Meč je trajao sat i 44 minute.

Querrey će u finalu igrati protiv Australca Thanasija Kokkinakisa (454. ATP), koji je u polufinalu napravio iznenađenje izbacivši Čeha Tomaša Berdycha (14. ATP) pobjedom 2:1 u setovima.

ATP turnir u Los Cabosu:

Sam Querrey - Damir Džumhur 2:1 (3:6, 6:4, 6:4)