Najveće ime uz Đokovića
85

ATP turnir u Banjoj Luci s ponosom predstavio dolazak trostrukog Grand Slam šampiona

D. P.
Wawrinka je uz Đokovića najveće ime na turniru (Foto: ATP 250 Beograd)
Wawrinka je uz Đokovića najveće ime na turniru (Foto: ATP 250 Beograd)
ATP 250 Beograd, koji se ove godine igra u Banjoj Luci, s ponosom je predstavio dolazak Stanislasa Wawrinke, koji će se takmičiti na ovogodišnjem turniru.

Banja Luka će u aprilu biti domaćin prestižnog turnira iz ATP 250 serije i to će biti prvi turnir takvog ranga u Bosni i Hercegovini.

U Banju Luku stiže veliki broj kvalitetnih imena, a među njima je svakako broj jedan Novak Đoković, koji se može smatrati i jednim od organizatora turnira.

Ipak, u našu zemlju dolazi još jedno veliko ime, o kojem se ne piše toliko koliko bi možda i trebalo. Riječ je o čovjeku koji je osvojio tri različita Grand Slam turnira, Stanislasu Wawrinki.

"Stan the man" osvojio je Australian Open, Roland Garros i US Open. Samo Wimbledon nedostaje mu da kompletira sve Grand Slam titule. Upravo takav teniser i švicarska legenda stiže u našu zemlju.

Organizatori ATP turnira u Banjoj Luci večeras su predstavili ovo veliko ime.

"Zadovoljstvo nam je da najavimo našeg dragog Stanislasa Wawrinku kao učesnika turnira u Banjoj Luci. Želimo ti mnogo uspjeha Stan the Man. Vidimo se na terenu", saopćili su organizatori u posebnoj objavi posvećenoj slavnom Švicarcu.

Uz Wawrinku i Đokovića, poznato je da će na turniru u našoj zemlji učestvovati: Andrej Rubljov, Borna Ćorić, Miomir Kecmanović, Tallon Griekspoor, Richard Gasquet, Jirži Lehečka, Benjamin Bonzi, Alex Molcan, Laslo Đere, Grégoire Barrère, Federico Coria, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Juan Pablo Varillas, Fabio Fognini, Aleksej Popirin, Hamad Međedović, Gael Monfils i Marco Cecchinato.

Razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.

Turnir će se igrati odigrati od 16. do 23. aprila.