Tenis
0

ATP Stuttgart: U finalu domaći adut Kohlschreiber i Fognini

Totalsport
Philipp Kohlschreiber
Philipp Kohlschreiber
Bez izgubljenog seta su se u finale ATP zemljanog turnira u Stuttgartu plasirali i drugi nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber, te talijanski teniser, inače peti nositelj Fabio Fognini...

Obojica su itekako uvjerljiva bila i u subotnjim polufinalima: Kohlschreiber (25. na svijetu) je sa 6-3, 6-3 pobijedio Rumuna Victora Hanescua, dok je Fognini (31. s ATP tabele) sa 6-1, 6-3 nadjačao Španca Roberta Bautistu-Aguta.

U nedjelju će Kohlschreiber lovit petu ATP titulu u karijeri, s tim da je dosad svake godine (2007., 2008., 2011. i 2012.) osvajao po jednu. Fognini još uvijek čeka na premijerno slavlje, a prošle je godine izgubio jedina dva finala ATP turnira na kojima je igrao.

Inače, Fognini je vjerovatno na ovom turniru bio krivac što se u nedjelju neće igrati njemački finale, budući je u petak u četvrtfinalnom meču pobijedio Tommyja Haasa.

Kohlschreiber je pobijedio 31-godišnjeg Hanescua tako što mu je čak četiri puta oduzeo servis tokom meča koji je trajao jedan sat i 20 minuta, dok je Fognini za samo 55 minuta pobijedio Bautistu-Aguta, kojeg je, pak, na servisu lomio čak šest puta u meču.

ATP Stuttgart, polufinale:

Fognini (5) - Bautista-Agut 6-1, 6-3 Kohlschreiber (2) - Hanescu 6-3, 6-3