2:0 u setovima
63

ATP Sankt Peterburg: Džumhur savladao Pellu za četvrtfinale, čeka ga Wawrinka

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu, gdje brani titulu osvojenu prošle godine.

Damir Džumhur je kao 28. teniser svijeta odmjerio snage s Argentincem Guidom Pellom, koji se nalazi na 60. mjestu ATP liste.

Naš teniser je odlično otvorio meč te napravio break za vodstvo, a potom uz malo problema uspješno servirao za 2:0. Prednost je čuvao do osmog gema kada Pella stiže do breaka za 4:4, no, Damir uzvraća istom mjerom za novo vodstvo, a potom i dobro servira za 6:4 i osvajanje prvog seta.

U drugom setu se igralo gem za gem sve dok Damir u petom nije napravio break za 3:2, ali je potom izgubio servis i dozvolio Pelli da izjednači na 3:3. Argentinac nakon toga uspijeva iskoristiti servis i preći u vodstvo, ali ne zadugo jer Damir dobro servira za 4:4. U narednom gemu je najbolji bh. teniser napravio mnogo problema svom protivniku te je iskoristio treću break loptu za 5:4. Uslijedio je rutinski servis za 6:4 u drugom setu i pobjedu u ovom meču.

Džumhur će u četvrtfinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu igrati protiv Švicarca Stana Wawrinke (88. ATP).

ATP Sankt Peterburg, osmina finala:

Damir Džumhur - Guido Pella 2:0 (6:4, 6:4)