Andre Agassi
0

"ATP mora promijeniti raspored"

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Andre Agassi, umirovljeni 39-godišnji američki teniser, jedan od velikana bijelog sporta, pružio je podršku svojim mladim kolegama u borbi za reorganizaciju rasporeda ATP Toura.

Naime, nedavno su Španac Rafael Nadal i Amerikanac Andy Roddick, teniseri s dugačkim stažem u društvu desetorice najboljih (obojica su bili broj 1), vrlo žestoko kritikovali zgusnuti raspored ATP Toura kazavši da igračima manjka vremena za odmor, te da su zato često podložni povredama.

Sjajan je primjer posljednji ATP turnir u Šangaju iz serije 1000, koji su zbog povreda otkazali Roger Federer (umor), Andy Murray (povreda ručnog zgloba), dok su Andy Roddick, Juan Martin Del Potro, Tommy Haas, Mischa Zverev, Josea Acasuso, kao i Gaël Monfils i Stanislas Wawrinka, nastupili na turniru ali su svi redom predali mečeve u početnim fazama turnira također zbog povreda.

  • Oduvijek sam bio mišljenja da je najbolje kreirati raspored koji igračima omogućuje da daju sve od sebe. Mislim da je određeni period bez tenisa zdrav i za igrače i za navijače. Igrači se stignu rekuperirati, a navijači se zažele tenisa – rekao je Agassi, osmerostruki Grand Slam pobjednik, uoči ekzibicijskog dvoboja s nekadašnjim velikim rivalom Peteom Samprasom koji je na rasporedu 25. oktobra u Macauu.

  • Jako se radujem dvoboju s Peteom i obnovi našeg rivaliteta. On je bio jako važan dio moje karijere, zajedno smo stvarali historiju – dodao je Agassi, koji je posljednji put sa Samprasom igrao u finalu US Opena 2002. kada je Sampras pobijedio i osvojio svoj tada rekordni 14. Grand Slam.

Ukupno su u karijeri ova dvojica velikana međusobno igrali čak 34 puta, a uspješniji je Sampras s 20 pobjeda.