Tenis
0

ATP Montpellier: U francuskom finalu branitelji naslova Gasquet i Monfils

Totalsport
Richard Gasquet (Foto: AFP)
Richard Gasquet (Foto: AFP)
Francuski Davis Cup reprezentativci Richard Gasquet i Gael Monfils igrat će u finalu dvoranskog ATP 250 turnira u njihovoj zemlji, u Montpellieru.

Richard Gasquet brani naslov na ovom turniru. Lani je u finalu slavio protiv još jednog francuskog igrača, Benoita Pairea. Na ovogodišnjem izdanju postavljen je za prvog nositelja, a u polufinalu je pobijedio trećeg, Poljaka Jerzyja Janowicza 7-6(6), 7-6(4) nakon jednog sata i 41 minute igre.

U meču u kojem su obojica napravili po jedan break, Janowicz je zabio 16 asova, ali je Gasquet osvojio 80% poena nakon prvog servisa, te 70% nakon drugog.

Ovo je prvi turnir na kojem Gasqueta vodi njegov novi trener, Španjolac Sergi Bruguera.

Peti nositelj Gael Monfils u polufinalu je bio bolji od šestog, iskusnog ljevorukog Finca Jarkka Nieminena 6-2, 3-6, 6-1 nakon 78 minuta igre.

Zanimljivo da je Monfils isporučio 15 asova, a Nieminen niti jedan.

Finac je imao samo jednu break-loptu u meču, koju je realizirao, što mu je donijelo drugi set, ali je domaći predstavnik dominirao u prvom i trećem.

Inače, Monfils je osvojio ovaj turnir 2010. godine, kada je u finalu pobijedio Ivana Ljubičića, dok je 2012. godine u finalu izgubio od Čeha Tomaša Berdycha.

Gasquet je lani dobio Monfilsa u 2. kolu ovog turnira, ali u ukupnoj bilanci Monfils vodi s 5-4.

 ATP Montpellier, polufinale:

Gasquet (1) – Janowicz (3) 7-6(6), 7-6(4) Monfils (5) – Nieminen (6) 6-2, 3-6, 6-1