Tenis
0

ATP Monte Carlo: Simon pobijedio Tsongu

Totalsport
Gilles Simon (Foto: AFP)
Gilles Simon (Foto: AFP)
Posljednji polufinalist ATP turnira u Monte Carlu, iz Masters serije 1000 na zemlji, francuski je teniser Gilles Simon. On je sa 7-5, 6-4 pobijedio sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsongu...

Isti je to rezultat koji je ostvario Rafael Nadal protiv Stanislasa Wawrinke nekoliko sati ranije, a baš će ta dva tenisera, Simon i Nadal, međusobno igrati u subotnjem polufinalu.

Simon je u prvom setu, s dva breaka prednosti, poveo 3-0, ali je tu dionicu morao osvajati znatno kasnije jer se Tsonga potpuno vratio u meč. Ipak, Simon je dobio 7-5 prvi set, ali se i vrlo brzo našao u problemima u drugome, gdje je upao u break zaostatka. Čak i unatoč određenim zdravstvenim tegobama, Simon je vratio kompletni zaostatak i na kraju pobijedio Tsongu.

Bio je to njihov šesti međusobni meč i druga Simonova pobjeda. I prvu je ostvario na zemljanoj podlozi, 2008. godine u Rimu. Podsjetimo, u drugom subotnjem polufinalu igraju Đoković i Berdych. 

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Đoković (1) - Haase 6-4, 6-2 Berdych (6) - Murray (3) 6-7(4), 6-2, 6-3 Simon (9) - Tsonga (4) 7-5, 6-4 Nadal (2) - Wawrinka 7-5, 6-4