Tenis
727

ATP Monte Carlo: Džumhur bez problema eliminisao Haasea, u 2. kolu protiv Berdycha

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
U 1. kolu Mastersa u Monte Carlu bh. teniser Damir Džumhur je igrao protiv Holanđanina Robina Haasea, a naš teniser je ostvario pobjedu rezultatom 2:0 (6:2, 6:0) i plasirao se u 2. kolo, gdje će igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Džumhur je odlično počeo meč i već u prvom gemu napravio break. Sigurnim servisom u drugom gemu je povisio svoje vodstvo na 2:0. Potom se Holanđanin vraća uspješnim servisom, ali je Džumhur ponovo bio siguran ne dajući priliku Haaseu da ga iznenadi.

Naš teniser drugi break pravi u petom gemu za prednost od 4:1. Ipak, Haase uzvraća breakom i smanjuje zaostatak. Međutim, izgubljeni servis kao da je naljutio Damira, koji je napravio novi break u sedmom gemu za 5:2, a u kojem nije Haaseu dozvolio ni jedan poen. Džumi je potom uspješno servirao i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:2 u gemovima nakon 27 minuta igre.

Na otvaranju drugog seta se Damir izborio za break i vodstvo, a potom dobro servira za 2:0. U trećem gemu je također bio apsolutno dominantan te je oduzeo servis Holanđaninu prepustivši mu samo jedan poen. Najbolji bh. teniser je nastavio s dobrom igrom te je odservirao za 4:0. Svoju superiornost je dokazao još jednim breakom za 5:0, a onda dobrim servisom završio ovaj meč, koji je trajao svega 49 minuta.

Džumhur će u 2. kolu Mastersa u Monte Carlu igrati protiv sedmog tenisera svijeta Tomaša Berdycha.

ATP Monte Carlo, 1. kolo:

Damir Džumhur - Robin Haase 2:o (6:2, 6:0)