Tenis
0

ATP Miami: Đoković u polufinalu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srbin Novak Đoković, treći nositelj ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, pobijedio je u prvom četvrtfinalu Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6-3, 6-4 za sat i 55 minuta igre.

Đoković, pobjednik ovog turnira prije dvije godine, je ovom pobjedom prekinuo negativnu seriju protiv Tsonge. Bio je ovo njihov šesti meč i druga pobjeda Đokovića, koji je dobio i njihov prvi, ujedno i najvažniji meč, prošle godine u finalu Australian Opena. No, nakon toga je Tsonga ostvario četiri uzastopne pobjede protiv trećeg tenisera svijeta.

Ovoga puta Francuz je igrao podređenu ulogu. Đoković je u prvom setu osvojio čak 10 poena više na reternu, a za osvajanje seta bio mu je dovoljan break u šestom gemu. Prije toga je propustio tri break lopte u četvrtom gemu. Teniser iz Srbije je u drugom setu oduzeo servis Tsongi pri rezultatu 2-2.

Francuz je gotovo cijeli meč bio nemoćan na servisu Đokovića, no u završnici je ipak stigao do svojih prilika. Propustio je dvije break lopte u osmom gemu, te još dvije vezane u desetom, kada je Đoković servirao za meč.

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između drugog i petog nositelja, Švicarca Rogera Federera i Amerikanca Andyja Roddicka.

ATP Miami, četvrtfinale (srijeda):

Đoković (3) - Tsonga (10) 6-3, 6-4

Federer (2) - Roddick (5) (kasnije)