Tenis
0

ATP Miami: Ljubičić i Federer po četvrti put u finalu

FENA
Hrvatski teniser Ivan Ljubičić plasirao se u finale Miamija, turnira iz Masters serije.

Ljubičić je u polufinalu za 71 minutu svladao Argentinca Davida Nalbandiana sa 6:1, 6:2. U finalu ga očekuje prvi igrač svijeta Roger Federer. Bit će to 15. finale u karijeri za Ivana Ljubičića i prvo na američkom tlu.

Ljubo je odigrao još jedan fantastičan meč u kojem izgubio samo jedan poen na vlastiti servis. Također, po drugi put zaredom njegov protivnik nije došao do prilike za break. Istu sudbinu doživio je u četvrtfinalu Nalbandianov sunarodnjak Agustin Calleri.

Uz to, osvetio je Ančića, koji je u četvrtfinalu poražen od Nalbandiana. Miami se pokazao kao odlična predigra za sljedeći tjedan, kada u Zagrebu u četvrtfinalu Davis Cupa igraju Hrvatska i Argentina.

Ljubičić je Argentincima naznačio da protiv njega ne moraju računati na bodove, a u paru s Ančićem nije izgubio susret u Davis Cupu posljednjih godinu i pol dana.

"Ne znam što je bilo Nalbandianu, no čini mi se da je imao problema s kretanjem. U ovom meču sve je otišlo na moju stranu, odlično sam serviro, dobro se kretao i doista sam zadovoljan svojom igrom. Trenutno je samo jedan čovjek bolji od mene - Federer, a protiv njega mi je uvijek užitak igrati, čak i kad gubim", izjavio je Ljubičić.

Nakon ove pobjede Ljubičić protiv Nalbandiana ima omjer 2-2.

Ove godine Ljubo je već osvojio dva turnira (Chennai i Zagreb), te je igrao u četvrtfinalu Australian Opena. U 2006. Ljubo ima omjer 25-3 i od njega je jedino bolji Federer. Na posljednja četri turnira iz Masters serije Ljubo je tri puta bio u finalu (Madrid i Pariz 2005. i sada Miami).

Plasmanom u finale Miamija Ljubičić će za jedno mjesto napredovati na najnovijoj ATP listi i od sljedećeg tjedna bit će ponovno peti igrač svijeta. Ukoliko u finalu pobijedi Federera bit će na četvrtom mjestu ATP liste, i to će mu biti najbolji renking u karijeri.

Ljubičića u finalu čeka Federer, koji vodi sa 9-3 u međusobnim dvobojima. U finalima su se tri puta sastali, prošle godine u Dohi, Rotterdamu i Dubaiju, i sva tri puta slavio je švicarski tenisač. Posljednji meč odigrali su prije tjedan dana u četvrtfinalu Indian Wellsa, a Federer je pobijedio sa 6-2, 6-3.

POLUFINALE:

Ivan Ljubičić (Hrv/6) - David Nalbandian (ARG/3) 6-1, 6-2

Roger Federer (Švi/1) - David Ferrer (Špa/11) 6-1, 6-4