Tenis
0

ATP Miami: Ferrer izbacio Čilića

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španac David Ferrer savladao je najboljeg hrvatskog tenisera, rođenog u Međugorju, Marina Čilića 3-6, 6-3, 6-4 u trećem kolu ATP 1000 turnira u Miamiju nakon dva sata i sedam minuta igre.

U meču punom preokreta Ferrer, 12. teniser svijeta i 11. nositelj turnira, je na kraju pokazao više snage i strpljenja i uspio uzvratiti Čiliću za poraz u trećem kolu Australian Opena ove sezone gdje je Čilić slavio 7-6(5), 6-3, 6-4.

U prvom je setu Čilić napravio break već u drugom gemu, te je čvrsto držeći svoj servis došao do 6-3. U drugom je setu bilo puno prilika na obje strane na početnim udarcima. Već u drugom gemu Čilić je spasio četiri break lopte, u trećem je propustio realizirati jednu na Ferrerov servis, dok ke u četvrtom uspio spasiti 0-40. Ipak, Čilić je popustio konstantnom Ferrerovom pritisku u sedmom gemu kod zaostatka 4-3, te je kasnije Ferrer sigurno odesrvirao za set.

U tim je trenucima Ferrer djelovao puno svježiji i agresivniji, što se dokazalo i početkom trećeg, odlučujućeg seta, u kojem je iskoristio četvrtu break loptu u tom gemu za break i vodstvo 2-1. Kod vodstva Španca 3-2 Čilić je uspio vratiti break i izjednačiti na 3-3, ali tada ponovo gubi svoj servis. Vraća ga već u idućem gemu za 4-4, ali i ponovo je nesiguran na svom servisu i gubi ga za vodstvo Ferrera 5-4. U desetom je gemu španski teniser sigurno odservirao i bez izgubljenog gema okončao meč u svoju korist i tako izjednačio omjer protiv Čilića na 1-1.

Ferrerov sljedeći protivnik bit će Aregntinac Juan Martin Del Potro, šesti nositelj turnira.

ATP Miami, 3. kolo:

Ferrer (11) – Čilić (17) 3-6, 6-3, 6-4

Nadal (1) – Gil 7-5, 6-3

Del Potro (6) – Tipsarević 6-4, 6-1

Murray (4) – Massu 6-4, 6-4

Troicki – Phau 6-4, 6-3