Tenis
0

ATP Metz: Tsonga i Seppi za naslov

Totalsport
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Arhiv/AFP)
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Arhiv/AFP)
Finale teniskog ATP dvoranskog turnira u francuskom gradu Metzu igrat će prvi nositelj Jo-Wilfried Tsonga i pomalo neočekivano Talijan Andreas Seppi.

Prvi je finale izborio Seppi, koji je tek u petom međusobnom susretu s domaćim predstavnikom Gaëlom Monfilsom upisao prvu pobjedu. Nakon što je bez većih šansi izgubio prvi set rezultatom 6-3, Seppi je zaigrao puno bolje, te do kraja susreta nije dozvolio Monfilsu da mu više ijednom oduzme početni udarac. Imao je Francuz tri prilike za to u odlučujućem setu (nijednu u drugom), ali ih nije realizirao.

Seppi je preostala dva seta dobio sa 6-1, 6-4, te izborio svoj peti ATP finale. Dosada je u dva slavio (Beograd 2012. i Eastbourne 2011. godine), te je u isto toliko poražen (Eastbourne 2012. i Gstaad 2007. godine). Protivnik u finalu bit će mu prvi nositelj i najveća domaća uzdanica Tsonga, koji je teškom mukom prošao Rusa Nikolaja Davidenka.

Činilo se da će Francuz nakon lako dobivenog prvog seta (6-0) bez ikakvih problema izboriti finale, međutim Rus je u drugom setu uzvratio s dva oduzeta servisa i tri spašene break-lopte, te odveo susret u odlučujući set.

Tamo je Davidenko nekako uspijevao držati svoj početni udarac sve do devetog gema seta, kada je Tsonga iskoristio svoju četvrtu priliku za break, a nakon toga bez ikakvih problema zadržao svoj početni udarac za tek drugi finale ove sezone, nakon što osvojio Dohu.

Bit će ovo četvrti međusobni susret Tsonge i Seppija na ATP Touru, a trenutni je omjer 2-1 u korist francuskog tenisera.

ATP Metz, polufinale:

Tsonga (1) - Davidenko (8) 6-0, 3-6, 6-4 Seppi (5) - Monfils (7) 3-6, 6-1, 6-4