Tenis
0

ATP Masters u Rimu: Volandri izbacio Federera

FENA
Roger Federer
Roger Federer
Najbolji teniser svijeta Švicarac Roger Federer doživio je i četvrti poraz ove sezone nakon što ga je u trećem kolu ATP turnira iz Masters serije u Rimu savladao Italijan Filippo Volandri sa 6:2, 6:4.

Prije Volandrija, Federer je pretrpio dva poraza od Argentinca Guillerma Canasa u martu i aprilu te u finalu Monte Carla od Rafaela Nadala. Također, Federer ne osvaja već četvrti turnir zaredom na kojem je igrao, a to mu se nije dogodilo pet godina.

"Ni u snu nisam zamišljao da mogu dobiti Federera, a učinio sam to pred domaćom publikom u Rimu, mjestu koje me uvijek inspirira. Federer nije davao previše, a ja sam dao sve od sebe", bio je sretan Volandri, koji je za nastup u Rimu dobio pozivnicu od organizatora.

Protiv Volandrija prvi je nositelj imao 21 neprisiljenu grešku, a svoj je servis gubio čak četiri puta. U cijeloj prošloj sezoni Federer je izgubio samo pet mečeva.

Od turnira u Rimu oprostio se i treći nositelj Amerikanac Andy Roddick. Svladao ga je Argentinac Juan Ignacio Chela sa 6:0, 6:4.