Tenis
0

ATP Kuala Lumpur: Sousa izbacio Ferrera u četvrtfinalu!

Totalsport
Joao Sousa (Foto: Arhiv/AFP)
Joao Sousa (Foto: Arhiv/AFP)
Portugalac Joao Sousa, 77. teniser svijeta, priredio je veliko iznenađenje savladavši u četvrtfinalu ATP turnira u Kuala Lumpuru četvrtog igrača svijeta, Španca Davida Ferrera 6-2, 7-6(6).

Souza je u drugom setu ispustio servis za meč pri vodstvu 5-4, ali je u tie-breaku nadoknadio zaostatak 6-4, te je s četiri uzastopna poena trasirao put u polufinale.

"David je odličan igrač, ali danas vjerovatno nije igrao svoj najbolji tenis. Ima i takvih dana. Mislim da sam ja odigrao odlično i stvarno sam sretan što sam u polufinalu", izjavio je Sousa, koji ove sedmice uživa u najboljem plasmanu u karijeri, nakon što je prošle sedmice u Sankt Peterburgu odigrao prvo ATP polufinale u karijeri.

Na turniru u Maleziji Sousa će u polufinalu igrati protiv četvrtog nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera, koji je sa 6-3, 6-2 savladao Argeninca Federica Delbonisa.

U drugom polufinalu će se sastati drugi nositelj, Švicarac Stanislas Wawrinka i peti nositelj, Francuz Julien Benneteau.

Wawrinka je teškom mukom, nakon više od dva sata igre savladao šestog nositelja, Rusa Dmitrija Tursunova 2-6, 6-3, 7-6(3), dok je Benneteau bio bolji od sunarodnjaka Adriana Mannarina 6-3, 6-3.

ATP Kuala Lumpur, četvrtfinale:

Sousa – Ferrer (1) 6-2, 7-6(6) Melzer (4) – Delbonis 6-3, 6-2 Benneteau (5) – Mannarino 6-3, 6-3 Wawrinka (2) – Tursunov (6) 2-6, 6-3, 7-6(3)