Tenis
0

ATP i WTA Cincinnati: Đoković prošao za 50 minuta, Ferrer ispao

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Srbijanski teniser Novak Đoković mirno je nastavio svoj put ka ispisivanju nove stranice teniske historije na ATP i WTA turniru u Cincinnatiju.

Đoković je nakon svega 50 minuta igre razbio Belgijanca Davida Goffina sa 6-2, 6-0. Belgijski teniser je rano došao do dva gema u prvom setu, a onda do kraja meča ostao bez ijednog. Đoković je s njim radio šta je htio, te je lako izborio četvrtfinale i duel protiv Johna Isnera, koji je sa 7-6(5), 6-4 pobijedio prošlosedmičnog finalistu Montreala Milosa Raonica.

Ukoliko osvoji naslov, Đoković će postati prvi teniser u historiji koji je kompletirao sve turnire iz Masters serije.

Veliko iznenađenje priredio je Rus Dmitrij Tursunov, koji je sa 6-2 i 6-4 slavio protiv četvrtog igrača svijeta Davida Ferrera. Tursunov je u potpunosti dominirao susretom, te nije ponudio nijednu break-loptu Špancu, koji očigledno ima velikih problema s formom.

Juan Martin del Potro je uz manje poteškoće prošao Španca Feliciana Lopeza sa 6-4, 1-6, 6-4.

Kod teniserki je druga nositeljica Viktorija Azarenka izborila četvrtfinale preko Slovakinje Magdalene Rybarikove rezultatom 6-3, 6-4. Zanimljivo, Slovakinja je u meču zadržala svoj servis u samo dva navrata, dok ga je u čak osam gubila. Ni Azarenka se ne može pohvaliti dobrom igrom na početnom udarcu, s obzirom da je ispustila čak pet servis-gemova.

Spomenimo i pobjedu Talijanke Roberte Vinci nad partnericom iz parova Sarom Errani 6-4, 6-3.

 ATP i WTA Cincinnati, 3. kolo:

teniseri

Đoković (1) – Goffin 6-2, 6-0 Isner – Raonic (12) 7-6(5), 6-4 Tursunov – Ferrer (3) 6-2, 6-4 Del Potro (7) – Lopez 6-4, 1-6, 6-4

teniserke

Azarenka (2) – Rybarikova 6-3, 6-4 Vinci (12) – Errani (6) 6-4, 6-3