Tenis
16

ATP Hamburg: Džumhur poražen od Gombosa u kvalifikacijama

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur odigrao je danas kvalifikacijski meč ATP turnira u Hamburgu protiv slovačkog tenisera Norberta Gombosa. Slovak je slavio s 2:1 u setovima.

Džumhur je odlično otvorio meč, dobio je svoj servis, a potom i napravio brake za vodstvo od 2:0 u gemovima. Međutim Gombos je uzvratio break i bio siguran pri svom servisu, pa je nakon četiri odigrana gema bilo 2:2.

Novi brake je Džumhur ostvario u osmom gemu te je poveo s 5:3. Dobrim servisom je osvojio prvi set i poveo sa 1:0 u ovom meču nakon 40 minuta igre.

Dobro je Damir igrao i u drugom setu, sve do šestog gema, kada je izgubio svoj servis, a Gombos poveo sa 4:2 u gemovima. Slovak je bio uspješan pri svom servisu te je vodstvom od 5:2 došao veoma blizu osvajanju drugog seta. Džumhur se nije uspio vratiti, pa je drugi set pripao Gombosu rezultatom 6:3 u gemovima. Drugi set je trajao 50 minuta igre.

Na početku trećeg seta su obojica tenisera bili sigurni pri svom servisu, a onda je u petom Džumhur izgubio koncentraciju, a Gombos napravio brake i poveo sa 3:2 u gemovima.

Slovak je čuvao svoj servis do kraja i na kraju dobio treći set rezultatom 6:4 u gemovima te slavio u ovom meču. Treći set je trajao 50 minuta, a meč ukupno 2 sata i 20 minuta.

Kvalifikacije za ATP Hamburg:

Damir Džumhur - Norbert Gombos 1:2 (6:4, 3:6, 4:6)