Švicarac prvi finalist turnira
0

ATP Finals: Roger Federer prejak za Ferrera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvanaesti put u karijeri su ove subote međusobni meč odigrali švicarski teniser Roger Federer i Španac David Ferrer. Dvanaesti put je bolji bio Federer, ovom prilikom u polufinalu ATP World Finals Toura...

Nakon jednog i po sata Federer je kao prvi izborio finale u londonskoj O2 Areni. Toliko mu je trebalo za pobjedu 7-5, 6-3 protiv Ferrera koji je, vjerovatno, mogao osjećati i barem mali umor od trosetnog meča protiv Tomaša Berdycha od petka, koji je završio u kasnim večernjim satima.

Ferrer je igrao "al pari" do samog kraja prvog seta kada mu je Federer prvi put oduzeo servis. Bilo je to dostatno za 7-5 Švicarca koji je i drugi set otvorio breakom i potom ga čuvao do kraja seta, odnosno, meča. Da stvar bude brže gotova Federer se pobrinuo pri 5-3 u drugom setu kada je i treći put slomio suparnika na njegov servis.

Ferrer kroz cijeli meč nije imao niti jednu break-šansu. Federer je cijeli meč sjajno kontrolirao igru na svom servisu, te je nakon prvog ubačaja osvojio 86 posto poena (čak 32 od 37 takvih).

U finalu će Federer igrati protiv pobjednika drugog polufinala koji navečer igraju Jo-Wilfried Tsonga i Tomaš Berdych. 

ATP World Tour Finals, polufinale:

Federer - Ferrer 7-5, 6-3 Tsonga - Berdych (kasnije)