Tenis
0

ATP Cincinnati: U finalu Federer i Đoković

Totalsport
Poznati su finalisti ATP turnira Masters serije 1000 koji se igra na tvrdoj podlozi u Cincinnatiju. To su prvi i četvrti nositelj, Roger Federer i Novak Đoković.

Federer je prvi izborio finale pobjedom nad Britancem Andyjem Murrayjem 6-2, 7-6(8) prekinuvši tako niz od četiri uzastopna poraza u međusobnim mečevima, dok je Srbin Đoković pobijedio Rafaela Nadala još uvjerljivije, sa 6-1, 6-4 i tako prekinuo niz od pet uzastopnih poraza protiv Španjolca u meču u kojem je bio suočen s tek jednom break loptom.

  • Očito moram biti zadovoljan načinom na koji sam odigrao. Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva ove sezone i došao je u sjajno vrijeme, baš uoči US Opena. Nastojao sam od prvog poena biti agresivan i od prve lopte kontrolirati poen - rekao je Đoković kojem je ovo bila peta pobjeda nad Nadalom u njihovom 19. međusobnom ogledu.

Nadal, koji je igrao svoj tek drugi turnir nakon Roland Garrosa radi problema s koljenima, odao je priznanje Đokoviću na kvalitetnoj igri.

  • Odigrao je zaista dobro, držao je jak tempo tokom cijelog meča. Za mene je pak ovaj meč dobro iskustvo uoči US Opena gdje ću pokušati igrati dobro i doći do pobjede - izjavio je Nadal.

U finalu će Federer tražiti svoj 61. naslov u karijeri i 16. naslov iz turnira Masters 1000 serije, dok će Đoković pokušati osvojiti svoj 14. naslov i peti iz Masters 1000 serije. Međusobno su dosad igrali 11 puta, a uspješniji je Federer sa sedam pobjeda.

ATP Cincinnati, polufinale:

Federer (1) – Murray (3) 6-2, 7-6(8)

Đoković (4) - Nadal (2) 6-1, 6-4