Tenis
7

ATP Challenger u Quimperu: Šetkić eliminisao Barrerea, u 2. kolu ga čeka Mathieu

Piše: D. B.
Aldin Šetkić
Aldin Šetkić
Bh. teniser Aldin Šetkić danas se u 1. kolu ATP Challengera u Quimperu u Francuskoj igrao protiv Francuza Gregoirea Barrerea. Naš teniser je pobijedio rezultaotm 2:1 u setovima i plasirao se u 2. kolo, gdje ga čeka iskusni francuski teniser Paul-Henri Mathieu.

Šetkić se kao 204. teniser svijeta suprotstavio Barrereu, koji se nalazi na 219. mjestu ATP liste. Prvi set je pripao Francuzu sa 6:3 u gemovima nakon 38. minuta igre.

U drugom setu je publika vidjela veliku borbu dvojice tenisera, koja je okončana u tie-breaku. Uspješniji je bio Šetkič te je izjednačio na 1:1 u setovima i vratio se u meč. Drugi set je trajao 62 minute.

Šetkić je sjajno igrao u trećem, odlučujućem setu, imao je prednost od 4:1, ali se Barrere vraćao. U desetom gemu je Šetkić servirao, a Francuz bio veoma blizu izjednačenja na 5:5. Ipak. naš teniser se vratio u igru i na kraju dobio treči rezultatom 6:4 u gemovima i tako eliminisao protivnika. Meč je trajao 2 sata i 24. minute.

U 2. kolu će naš teniser igrati protiv tridesetčetverogodišnjeg Francuza Paula-Henrija Mathieua, koji je 69. igrač svijeta.

ATP Challenger u Quimperu, 1. kolo:

Aldin Šetkić - Gregoire Barrere 2:1 (3:6, 7:6/7:3/, 6:4)