Tenis
0

ATP Buenos Aires: Fognini protiv trojice Španaca

Totalsport
Fabio Fognini (Foto: AFP)
Fabio Fognini (Foto: AFP)
Talijanski teniser Fabio Fognini lovit će u subotu svoje peto uzastopno finale na turnirima koji se igraju na zemljanoj podlozi.

Fognini se plasirao u polufinale ATP turnira u Buenos Airesu, savladavši Španca Pabla Andujara sa 6-4, 6-3. Nakon lanjskog Roland Garrosa 14. teniser svijeta je na zemljanoj podlozi ostvario 22 pobjede i samo jednom izgubio i to u finalu Umaga. Osvojio je prošlogodišnje turnire u Stuttgartu i Hamburgu, a trijumfovao je prošle sedmice i u Viña del Maru.

Želi li do naslova i u Buenos Airesu, morat će pobijediti još dvojicu Španaca. Za početak trećeg nositelja Tommyja Robreda, a ako mu to uspije, onda će u finalu igrati protiv boljeg iz okršaja još dvojice španskih tenisera - Davida Ferrera i Nicolasa Almagra. Sva su trojica spomenutih Španaca već osvajala ovaj turnir: Ferrer je bio najbolji posljednje dvije godine, Almagro je slavio 2011., a Robredo 2009. godine.

ATP Buenos Aires, četvrtfinale:

Ferrer (1) - Ramos 6-1, 6-2 Alamgro (4) - Chardy (8) 7-6(7), 6-3 Robredo (3) - Haase (6) 6-1, 2-0, predaja Haasea Fognini (2) - Andujar 6-4, 6-3