Tenis
1

ATP Brisbane: Hewitt nakon tri i po godine osvojio naslov

Totalsport
Australski teniser Lleyton Hewitt iznenadio je Rogera Federera u finalu ATP turnira u Brisbaneu, te je prvi put u tri i pol godine osvojio ATP naslov.
Lleyton Hewitt
Lleyton Hewitt
Posljednji put kada je Hewitt osvojio ATP naslov dogodilo se na travi u Halleu 2010. godine, a tada je također bio bolji od švicarskog tenisera. U dvoboju dvojice veterana (obojica 32 godine) Federer je bio veliki favorit, ali je u konačnici Hewitt slavio pobjedu rezultatom 6-1, 4-6, 6-4. Bio je to 27. međusobni ogled ove dvojice igrača i deveta pobjeda neuništivog Australca, prva nakon spomenutog Hallea 2010. godine.

Hewitt je projurio kroz prvi set izgubivši svega jedan poena na svom početnom udarcu, te je imao Federera "na pladnju" u drugoj dionici kada je kod vodstva 4-3 izborio break-loptu. Međutim, Federer se izvukao, a onda u idućem servis-gemu od 40-0 za Hewitta napravio break i furiozno odservirao za osvajanje druge dionice.

Federer je na početku trećeg seta imao nekoliko break-prilika, međutim nije ih iskoristio, a to mu se osvetilo u četvrtom gemu seta. Australac je napravio break i onda do kraja meča zadržao svoj početni udarac, spasivši pritom i tri break-lopte.

Hewitt je, spomenimo, osvojio ovaj turnir treći put u svojoj karijeri. Zanimljivo, od osvajanja prethodnog prošlo je punih 14 godina! Za Federera je ovo bio debi u Brisbaneu.

ATP Brisbane, finale:

Hewitt – Federer (1) 6-1, 4-6, 6-4