Tenis
0

ATP Beč: Haas i Haase se bore za naslov

Totalsport
Tommy Haas
Tommy Haas
U finalu ATP turnira u Beču ove nedjelje sastat će se drugi nositelj Tommy Haas i, pomalo iznenađujuće, Holanđanin Robin Haase.

Holandski je teniser kreirao senzaciju polufinalnog dana kada je sa 7-5, 7-6(4) bio bolji od prvog nositelja – Jo-Wilfrieda Tsonge. Haase je zamalo ispustio pobjedu iz ruku u drugom setu kada je vodio s 5-4 i servirao za meč. Tsonga je vratio break, poveo sa 6-5, no nije uspio novim oduzetim servisom izboriti treći set, pa je pobjednik druge dionice morao biti odlučen u tie-breaku.

Haase se pribrao i rezultatom 7-4 izborio svoj četvrti finale u karijeri, prvi na tvrdoj podlozi. Dosada je osvojio dva naslova na turniru u Kitzbühelu (zemlja), dok je ove godine poražen u finalu Gstaada (zemlja).

Protivnik u finalu bit će mu, po prvi put u karijeri, njemački veteran Tommy Haas (35), koji je s 3-6, 6-4, 7-6(0) bio bolji od Čeha Lukaša Rosola. Set i pol je trajala agonija njemačkog tenisera protiv Rosolovog servisa, no kada je jednom uhvatio ritam reterna sve je išlo puno lakše.

Doduše, Haas je finale izborio u tie-breaku trećeg seta, no njegov početni udarac ni u jednom trenutku nije dolazio u opasnost. Čeh je dovukao set do tie-breaka i izborio priliku da u utrci do sedam poena izbori finale, no do kraja je ostao bez ijednog poena.

ATP Beč, polufinale:

Haase – Tsonga 7-5, 7-6(4) Haas (2) – Rosol 3-6, 6-4, 7-6(0)