Nije potvrdio učešće
0

ATP Acapulco ostavlja specijalnu pozivnicu za Novaka Đokovića

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Organizatori ATP turnira u Acapulcu najavili su da će sačuvati specijalnu pozivnicu za Novaka Đokovića koji još uvijek nije potvrdio učešće na ovom turniru.

Svi učesnici ovog turnira moraju biti poznati najkasnije do 15. januara s obzirom na to da se turnir igra 26. februara, a Srbijanac je već igrao na ovom turniru u 2017. godini.

Raul Zurutuza, direktor ovog turnira, smatra da je veoma važno privući dobre i atraktivne igrače te da je neostvarena želja dolazak Rogera Federera.

"Ne znamo ništa o planovima Novaka Đokovića, ali ćemo ostaviti jedno mjesto za njega. On još uvijek nije objavio ništa vezano za kalendar u narednoj godini, a prošle godine je naš turnir napustio izuzetno sretan i zadovoljan. Uvijek je važno privući takve igrače, ali moramo cijeniti i to što će Rafael Nadal također igrati u Acapulcu. Jedan od neostvarenih ciljeva jeste učešće Rogera Federera na našem turniru", rekao je Zurutuza.

Aktuelni osvajač ovog turnira je Amerikanac Sam Querrey koji je u finalu slavio protiv Rafe Nadala rezultatom 2:0 u setovima.