Nevjerovatan meč
6

Argentinac spasio četiri meč lopte, povrijedio se, jedva igrao i na kraju pobijedio

F. Z.
Diego Schwartzman izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u Buenos Airesu pobjedom u maratonskom meču protiv Pabla Cuevasa rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (11) i 7:5.

U meču koji je trajao tri sata i 43 minute domaći teniser upisao je trijumf i to nakon što je pretrpio povredu u trećem setu. Prvi je u svoju korist riješio Urugvajac. Napravio je break u šestom gemu, ali se Argentinac vratio u devetom. Ipak u 12. gemu Cuevas dolazi do dvije vezane break lopte, koristi prvu i dolazi do vodstva.

U drugom setu vidjeli smo dva breaka. Jedan u 11., a drugi u 12. gemu. Uslijedio je epski tie-break. Cuevas je imao meč loptu kod rezultata 6:5 i svoj servis, ali je Schwartzman napravio mini break. Jedan od ukupno 13, koliko su oba tenisera napravila u tie-breaku drugog seta. Do kraja drugog seta Schwartzman je spasio još tri break lopte i na kraju slavio rezultatom 13:11.

Nevolje za Argentinca počele su u drugom setu. Napravio je break na samom početku i poveo s 3:0, ali se Cuevas vratio u sedmom gemu. Potom je Argentinac povrijedio zadnju ložu kod rezultata 5:4 i činilo se da je meč gotov. Uspio je odigrati do kraja i doći do dvije vezane break meč lopte na servis Urugvajca‚u 12. gemu. Iskoristio je drugu i slavio rezultatom 2:1 (5:7, 7:6 i 7:5).

Nakon meča Schwartzman se zahvalio publici koja je ostala ispratiti do kraja martonski meč, a rekao je kako mu je ovo prva povreda u karijeri i da još uvijek ne zna da li će biti spreman za meč sa Sousom.