Tenis
0

Andy Murray u finalu Miamija savladao Đokovića

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanski 21-godišnji teniser Andy Murray pobjednik je ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. Slavio je u finalu protiv Novaka Đokovića 6-2, 7-5 i došao do 11. naslova u karijeri (iz 17 finala).

Murray je u meč ušao odlučno i čvrsto i s dva je uzastopna breaka poveo s 4-0. Tek tada je Đoković pohvatao konce u igri, ali bilo je prekasno za nešto više učiniti u prvom setu, te gaje Murray osvojio sa 6-2.

Ključne su bile pogreške: Murray ih je imao samo 19 neprisiljenih, a Đoković 43!

Britanski je teniser i drugi set otvorio sjajno, breakom već u prvom gemu, i činilo se da će meč ekspresno završiti, ali tada se srpski teniser budi, te oduzima dva uzastopna servisa Murrayju. Đoković je u drugom setu imao vodstvo 5-3, a kod 5-4 i servis za set, ali nije uspio odvesti meč u treći dio igre. Murray osvaja četiri uzastopna gema, te nakon jednog sata i 42 minute igre dolazi do svoje treće (uzastopne) pobjede protiv Đokovića u sedmom međusobnom ogledu, te trećeg naslova ove sezone. Jedini ima tri titule u 2009. godini.

Murray je u Key Biscaneu igrao svoj drugi uzastopni finale ATP World Tour Mastersa 1000. U Indian Wellsu je poražen od Rafaela Nadala. Četvrti tenisač svijeta igrao je u čak četiri finala na posljednjih pet turnira najveće kvalitete nakon Grand Slama, te je slavio tri puta. Od juna je na učinku od 57 pobjeda i samo sedam poraza. Đoković je ostao na 12 naslova u karijeri iz 19 finala.

ATP Miami, finale:

Murray (4) – Đoković (3) 6-2, 7-5