Veliki povratak
35

Andy Murray se pobjedom vratio na teniski teren

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Andy Murray je slavio u svom povratničkom meču na teniski teren.

Britanac je posljednji meč odigrao u januaru na Australian Openu kada je ispao u prvom kolu od Roberta Bautista-Aguta nakon čega je otišao na operaciju kuka i najavio je završetak karijere.

No, nakon što je operacija uspješno izvršena Murray se oporavio i odlučio nastaviti igrati.

Prijavio se za turnir u Queens'u u dublu sa Felicianom Lopezom, a danas su njih dvojica zabilježili iznenađujuću pobjedu nad prvim nosiocima Juan-Sebastianom Cabalom i Robertom Farahom.

Murray i Lopez su bili mnogo bolji od Kolumbijaca, te su slavili rezultatom 7:6(5), 6:3 na veliko oduševljenje prisutne publike u Londonu. U drugom kolu Murray i Lopez će igrati protiv boljih iz duela Evans/Skupski - Auger-Aliassime/De Minaur.

Murray je najavio da će do kraja godine pokušati zaigrati i u singlu. Ukoliko to bude uspio postat će prvi igrač koji je to uradio nakon operacije kuka. Američki teniser Bob Bryan se 2018. godine uspio vratiti nakon iste operacije i zaigrati dubl.

Murray je u karijeri bio najbolji teniser svijeta, a osvojio je 45 titula od čega tri Grand Slama - dva Wimbledona i jedan US Open. Također, dvostruki je olimpijski pobjednik.