Tenis
0

Andre Agassi ostvario 800. pobjedu

NINA
Amerikanac Andre Agassi ostvario je 800. pobjedu u karijeri nakon što u prvom kolu međunarodnog teniskog turnira u Los Angelesu savladao zemljaka Alexa Bogomolova sa 6:3, 6:1.

Tridesetčetverogodišnji Agassi pridružio se petorici nekadašnjih asova koji su u svojoj karijeri ostvarili više od 800 pobjeda, a među kojima prednjači, također Amerikanac, Jimmy Connors sa 1.222 trijumfa.

Pored Connorsa, a prije Agassija, magičnu brojku od 800 pobjeda prešli su Čeh Ivan Lendl, Argentinac Guillermo Vilas, Šveđanin Stefan Edberg i Amerikanac John McEnroe.

Agassi je tri puta u svojoj karijeri, u kojoj je osvojio 58 turnira, pobjeđivao upravo u Los Angelesu. Zanimljivo je da je i prvu pobjedu, još kao petnaestogodišnjak, ostvario u Californiji samo stotinjak kilometara istočnije od Los Angelesa.

Zanimljivo je, također, da je posljednji put ove sezone pobijedio još u martu, a zatim je četiri puta poražen već u prvom kolu turnira na kojima je sudjelovao. Zbog ozljede, osmostruki osvajač Grand Slam titula propustio je ovogodišnji Wimbledon.