Teniser iz San Diega
6

Amerikancu pozlilo tokom meča, objavio prijetnje smrću koje su mu kladioničari poslali

D. P.
Fritzu je na terenu ukazana ljekarska pomoć (Foto: EPA-EFE)
Fritzu je na terenu ukazana ljekarska pomoć (Foto: EPA-EFE)
Američkom teniseru Tayloru Fritzu (40. ATP) pozlilo je tokom meča protiv Jamesa Duckwortha (85. ATP) na startu Masters 1000 turnira u Torontu, a nakon poraza primio je i prijetnje smrću putem društvenih mreža.

Fritz je zbog vrućine imao zdravstvene probleme i u prvom setu ostao je bez daha. Zatražio je ljekarsku pomoć tokom koje mu je izmjeren pritisak, a poslije intervencije uspio je nastaviti meč.

Ipak, izgubio je u dva seta (7:6 i 6:3), a kako je bio favorit u ovom duelu, kladioničari su ga napali putem društvenih mreža i čak mu prijetili smrću.

"Pozdrav svima, dobro sam. Ovo je vjerovatno jedna od najčudnijih stvari koje sam doživio. Srce je poludjelo bez ikakvog razloga. Nastavio sam samo zbog toga što sam očekivao da će proći samo od sebe i zbog toga što ne volim odustajati, čak i kada je pametnije to učiniti", rekao je Fritz.

Amerikanac se nakon toga nadovezao i na prijetnje smrću sa kojim se suočio poslije poraza.

"Svim kockarima koji su mi poslali prijetnje smrću što se nisam povukao s terena - zaista nisam zabrinut za vašu degeneričnu ovisnost dok igram meč", naveo je putem Twittera Amerikanac.

Fritz je objavio i video na kojem se vide sramotne poruke koje je dobio nakon meča.