Nije se ni izvinio
38

Američki teniser reketom pogodio sakupljača loptica, ali za razliku od Đokovića nije diskvalifikovan

E. B.
Američki teniser Jenson Brooksby je na Mastersu u Miamiju napravio incident sličan onom kojeg je napravio Novak Đoković na US Openu 2020. godine, no za razliku od srbijanskog tenisera nije izbačen sa turnira.

Igrao se treći set, a rezultat u šestom gemu je glasio 40:40. Brooksby je promašio teren, a potom je izrevoltiran zbog neforsirane greške nekontrolisano bacio reket i pogodio sakupljača loptica.

Sudija mu je oduzeo jedan poen, pa je njegov rival Federico Coria dobio gem i smanjio na 4:2, ali se Argentinac odmah počeo buniti i tražiti da se Amerikanac izbaci sa turnira zbog nesportskog ponašanja.

Podsjetimo, Đoković je na US Openu 2020. godine pogodio lopticom sutkinju i odmah je izbačen sa turnira, ali sada Brooksby nije kažnjen na isti način.

Ne samo da je pogodio reketom sakupljača loptica, nego se Amerikanac nije ni izvinio za svoj nesportski gest, ali to nije bilo dovoljno sudiji, te mu je dozvolio da nastavi igrati.

Brooksby je na kraju dobio meč rezultatom 3:6, 6:2, 6:3 i prošao u drugo kolo gdje će igrati protiv Nikoloza Basilašvilija.