Collins slavila u Miamiju
46

Američka teniserka osvojila najveću titulu u karijeri, pa objavila da sa 30 godina ide u penziju

E. B.
Danielle Collins (Foto: EPA-EFE)
Danielle Collins (Foto: EPA-EFE)
Američka teniserka Danielle Collins je na Mastersu u Miamiju osvojila najveću titulu u karijeri, pa objavila da sa 30 godina ide u penziju.

Collins je oduku o povlačenju s teniskih terena donijela na početku sezone, a čak joj ni titula u Majamiju nije promijenila mišljenje.

Nakon pobjede u finalu nad Jelenom Ribakinom 7:5, 6:3 Collins je objavila da će definitivno završiti karijeru sa samo 30 godina.

"Znam da mnogo ljudi voli gledati kako igram, ali imam probleme sa zdravljem koji čine moji život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode", poručila je Collins koja je postala najslabije rangirana osvajačica Mastersa u Miamiju.

Ona je do trofeja došla kao 53. teniserka na svijetu.

"Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, velika podrška na svakom koraku... Nikada neću ovo zaboraviti", poručila je Collins koja je do sada u karijeri osvojila samo trofeje u Palermu i San Joseu.

Kako je istakla, ne zna kada će objaviti zvanični kraj karijere ove godine, a već sljedeće sedmice igra na turniru u Charlestonu gdje će se u prvom kolu sastati sa Paulom Badosom.