"Oni su favoriti"
43

Alcaraz je još uvijek skroman: Nije došla nova era u svijetu tenisa, Đoković i Nadal su još uvijek tu

K. H.
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz
Španski teniser Carlos Alcaraz kaže da njegova pobjeda na Wimbledonu ne znači početak nove ere u svijetu tenisa i da se još uvijek ne smiju otpisati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Kako je rekao, riječ je o ljudima koji dominiraju u tenisu već 20 godina te da, dok god igraju, oni su favoriti. Naveo je i primjer uspjeha koje je Đoković ostvario u ovoj godini.

"Govorimo o ljudima koji dominiraju gotovo 20 godina. Dok god igraju, oni će biti favoriti. Pa, primjera radi, Novak je ove godine osvojio Australian Open i Roland Garros, a igrao je i finale Wimbledona. To su nestvarni rezultati", rekao je Alcaraz.

Nakon toga, rekao je da su Đoković i Nadal još uvijek favoriti za najveće titule i da se nakon njegove pobjede na Wimbledonu ne može reći kako se više ne može računati na njihove uspjehe.

"Pobijedio sam jednu od najvećih legendi u jednoj epskoj borbi. Međutim, to ne znači da možemo reći kako više računamo na Đokovića, ili Nadala. Oni su još uvijek tu i kandidati za najveće titule", smatra Alcaraz.

Za Carlosa Alcaraza Wimbledon je bila druga Grand Slam titula u karijeri, nakon što je prethodno osvojio US Open prošle sezone. Također, Španac sada u međusobnim duelima protiv Đokovića vodi 2:1.