Teniska legenda
68

Agassi: Federer nije najveći teniser u historiji

Klix.ba
Andre Agassi (Foto: EPA-EFE)
Andre Agassi (Foto: EPA-EFE)
Teniska legenda Andre Agassi smatra kako Roger Federer po njegovom mišljenju ne može da bude najbolji igrač svih vremena jer je previše puta poražen od Rafaela Nadala.

Federera mnogi vide kao najvećeg u historiji sporta i rekorder je s 19 osvojenih Grand Slamova, ali mnogi ističu da ne može da bude najbolji kada ima negativan skor u duelima sa dvojicom najvećih rivala - Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

"Igrač ne može biti smatran najboljim svih vremena ako ga jedan protivnik pobijedi toliko puta. Ipak, to je samo moje tumačenje. Mogao bih lako i da branim tezu da je Federer najbolji. Ova debata nema racionalnu osnovu, svodi se na 'šta ako'. To je samo debata", rekao je Agassi, koji je potom pohvalio Švicarca.

"Federer je jedinstven. U svakom aspektu. Snaga, preciznost, lakoća. Igra tenis drugačije od ostalih. Kada kažem lakoćom, to svakako nije lako. Međutim, Federer vam daje osjećaj kontrole, kao da ima rješenje za svaki problem. Ne možemo da poreknemo da će Federer zauvijek obilježiti ovaj sport", istakao je Agassi.

Inače, Federer protiv Nadala ima skor 15-23, a protiv Đokovića 22-23.