Održano prvenstvo
119

Adian Kurtćehajić i Sara Tripić postali teniski prvaci BiH do 12 godina

A. K.
Proteklog vikenda u Banjoj Luci je održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u tenisu do 12 godina, a državni prvaci su postali Adian Kurtćehajić iz Tuzle i Sara Tripić iz Doboja.

Adian Kurtćehajić i Sara Tripić nastupili su kao članovi Teniskog kluba Doboj, pod vodstvom trenera Denisa Spahića, a ubjedljivom igrom na terenu ostvarili su zaslužene pobjede. Tripić je svoju pobjedu rezultatom 6:1, 6:3 ostvarila protiv Amajle Kadrić iz Teniskog kluba Bosna.

S druge strane, u znatno zahtjevnijem meču našao se Kurtćehajić, koji je prilično dugoj dvosatnoj finalnoj igri porazio člana Teniskog kluba Bosna Kana Ahića. Tuzlak je u finalu slavio rezultatom 4:6, 6:4, 11:9 te se upisao kao prvak BiH u tenisu.

Teniski znalci u Kurtćehajiću su već prepoznali veliki potencijal, a ovaj jedanaestogodišnji Tuzlak tenis trenira od svoje četvrte godine. Prvi susret s reketom ostvario je u Teniskom klubu Zmaj od Bosne pod vodstvom trenera Amara Čišića.

Pored nastupa u BiH u zimskim mjesecima nastupa na turnirima u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza u kategoriji do 12 i 14 godina, gdje ostvaruje značajne rezultate. Od juna prošle godine član je Reprezentacije Bosne i Hercegovine u kategoriji dječaka do 12 godina.

Od prošle sezone ostvario je saradnju sa teniskim stručnjakom Denisom Spahićem iz Teniskog kluba Doboj. A ljubav prema tenisu kod ovog dječaka je jača i od prepreka te redovno putuje na treninge u Doboj, a kako nam kaže, veoma je zadovoljan svojim napredovanjem u igri.

Od internacionanih turnira u dosadašnjoj Kurtćehajićevoj karijeri se izdvajaju pulski Smrikva Bowl 2022. gdje je igrao finale "consolation draw", kao i prošlogodišnj DubBowl u Dubrovniku na kojem se našao među osam najboljih tenisera.