Tenis
0

30. uzastopna pobjeda Federera na US Openu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Četverostruki branilac naslova Švicarac Roger Federer bez većih problema se plasirao u osminu finala teniskog US open turnira u New Yorku.

Ovajač 12 Grand Slam turnira postigao je 30. uzastopnu pobjedu na US Openu, nakon što je u tri seta sa 6:3, 6:3 i 6:2 savladao Čeha Radeka Štepaneka. Federer će u osmini finala igrati s Rusom Igorom Andrejevom.

Najteže do osmine finala je došao treći nosilac i lanski finalista Srbin Novak Đoković, kojem su trebala tri sata i 52 minuta da slomi otpor Hrvata Marina Čilića 6:7 (9), 7:5, 6:4 i 7:6 (0). Đokovića u narednom meču očekuje Španac Tommy Robredo, koji je sa 7:6 (2), 6:2 i 6:3 eliminirao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

U osminu finala još su se plasirali peti nosilac Rus Nikolaj Davidenko, najveće iznenađenje Luksemburžan Gilles Muller, Amerikanac Andy Roddick i Čileanac Fernandom Gonzalez.

U ženskom dijelu turnira Srpkinja Jelena Janković, u osmini finala je sa sa 3:6, 6:2 i 6:1 savladala Dankinju Carolinu Wozniacki. Za prolaz u polufinale Jankovićevu očekuje meč sa Austrijankom Sybille Bammer.

Olimpijska prvakinja Ruskinja Jelena Dementjeva, finalistkinja US opena iz 2004., glatko je sa 6:4 i 6:1 pobijedila Kineskinju Li Na. Ruskinja će u četvrtfinalu igrati sa Švicarkinjom Patty Schnyder, koja je u tri seta svaladala Slovenku Katarinu Srebotnik.