Mirror
0

VIDEO / 10 najgnjevnijih tenisera u historiji sporta

Totalsport
Nakon nekulturnog ponašanja Serene Williams u polufinalu US Opena i prijetnji linijskoj sutkinji, engleski Mirror je napravio listu deset najzanimljivijih izljeva gnjeva u tenisu.

Na prvo je mjesto Mirror, očito zbog aktuelnosti, stavio spomenutu Serenu Williams koja je, podsjetimo, linijskoj sutkinji navodno rekla:

  • Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom.

Drugo je mjesto zauzeo Marat Safin i to ne zbog nekog konkretnog slučaja, već zbog cjelokupnog dojma koji je ostavljao na terenu.

"Zlostavljanje reketa je glavna osobina igre, a Marat Safin je istinski prvak, jednom je slomio 48 reketa u sezoni", objašnjava Mirror.

Na treće je mjesto engleski dnevnik svrstao Safinovog sunarodnjaka Mihaila Južnija i njegov legendarni potez kada se tri puta udario reketom u glavu i, dakako, raskrvario je. Ako se pitate gdje je u toj priči John McEnroe, njega je Mirror stavio na deseto mjesto, a kao i Safin, “nagrađen” je za cjelokupan doprinos provalama bijesa.

Najveći hrvatski teniser svih vremena Goran Ivanišević na visokoj je četvrtoj poziciji, a u objašnjenju toga stoji sljedeće:

“Goran Ivanišević si je mrmljao u bradu s glavom zabijenom u ručnik nakon što ga je Andre Agassi pobijedio u finalu Wimbledona 1992. Ali veliki Hrvat nije uvijek vrijeđao sebe - katkad se iskaljivao na reketu. U novembru 2000. je morao predati meč 2. kola na Samsung Openu u Brightonu nakon što je razbio sva tri reketa. 'Nemam više s čim igrati', rekao je prije nego što je predao meč.”

Mirrorova lista najzanimljivijih izljeva gnjeva na teniskim terenima

  1. Serena Williams - zbog vrijeđanja linijske sutkinje u polufinalu ovogodišnjeg US Opena
  2. Marat Safin - zbog stalnih razbijanja reketa tokom karijere
  3. Mihail Južnij - razbio vlastitu glavu reketom
  4. Goran Ivanišević - morao predati meč jer je razbio sve rekete koje je imao
  5. Jeff Tarango - u Wimbledonu 1995. napustio meč zbog neslaganja s odlukama suca kojeg je u nastavku priče ošamarila Tarangova supruga
  1. Greg Rusedski - zbog bijesnog ispada popraćenog gomilom psovki na Wimbledonu 2003. kad je neko iz publike viknuo “aut” umjesto suca
  2. Tim Henman - u Wimbledonu 1995. je diskvalificiran u igri parova nakon što je u napadu bijesa napucao lopticu i pogodio skupljačicu
  3. Ilie Nastase - na US Openu 1979. izazvao haos i 18-minutni prekid meča jer nije prihvatio jednu sučevu odluku
  4. Jimmy Connors - zbog urlanja na suca na US Openu 1991. i sukoba s Ohnom McEnroeom u Chicagu 1982.
  5. John McEnroe - zbog svađanja sa sucima u gotovo svakom meču.