sport
0

Tekvando: Svjetski i evropski prvaci na "Olympic Openu"

FENA
Prvi međunarodni turnir u tekvandou "Olympic Open", u organizaciji TDK Zlatni ljiljani, bit će održan 6. maja, u Sarajevu.

Prema najavama organizatora, to će biti jedno od najvećih međunarodnih takmičenja u ovom atraktivnom sportu ikada održanom u Bosni i Hercegovini.

Direktor turnira i selektor seniorske reprezentacije BiH Ahmet Dilek na pres-konferenciji je istakao da će na takmičenju sudjelovati više od 400 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, seniori, juniori i kadeti iz sedam zemalja - Njemačke, Hrvatske, Slovačke, Srbije i Crne Gore, Albanije, Turske i Bosne i Hercegovine.

"Nadamo se da će ovo takmičenje postati jedno od najvećih i najkvalitetnijih okupljanja mladih i talentovanih sportista iz cijelog svijeta, a sam odziv i interesovanje učesnika obećava da će se naš dugoročni cilj i ostvariti. Posebno je važno napomenuti nastup turske reprezentacije, jedne od vodećih zemalja na svjetskoj sceni u ovom sportu, u čijim će redovima nastupiti nekoliko evropskih i svjetskih prvaka", kazao je Dilek.

Turnir će poslužiti selektorima za provjeru forme i izbor članova reprezentacija BiH za nastupe na Evropskom seniorskom prvenstvu u njemačkom Bonu (od 22. do 26. maja), te Svjetskom juniorskom prvenstvu u Vijetnamu (od 26. do 30. jula).

Takmičenje će u maloj dvorani KSC Skenderija svečano otvoriti zamjenik gradonačelnice Grada Sarajevo Josip Jurišić. Generalni sponzor je firma BH Telecom.

Kvalifikacije počinju u od 09.00 sati, dok su finalne borbe na programu u 18.00 sati.