Bjelašnica
53

Teku pripreme za izvođenje radova na borilištima za EYOF

Klix.ba
Delegacija EYOF 2019 na čelu sa rukovodstvom EYOF 2019 d.o.o., uz prisustvo rukovodstva ZOI '84 i izvođača radova, obišla je radove na Bjelašnici povodom pripreme borilišta za održavanje EYOF 2019. Delegacija je upoznata sa planom i dinamikom izvođenja radova na vertikalnom transportu i sistemu za vještačko osnježavanje.

Trenutno su u toku pripreme za izvođenje radova, a kako ističu iz ZOI '84, naredne sedmice se očekuje početak radova ubrzanom dinamikom, prije svega zemljanih, a onda i montažerskih. Samim tim, do početka zimske sezone očekuje se završetak radova i da borilišta budu u potpunosti spremna za zimu.

Treba podsjetiti da će se u okviru EYOF 2019 na Bjelašnici odvijati takmičenja u okviru sportova snowboard i alpsko skijanje.

"Današnja posjeta olimpijskoj planini Bjelašnica ispred EYOF tima imala je za cilj da obiđemo i da se upoznamo sa planskom projektnom dokumentacijom i s onim što se trenutno dešava u cilju pripreme na izgradnji vertikalnog transporta i sistema za osnježavanje. U ovom trenutku najviše smo bazirani na projekat osnježavanja snow parka, zatim staze za snowboard cross, dijelom građevinskih i zemljanih radova na nivelaciji staze 1, na kojoj se treba održati timski paralel slalom“, rekao je Senahid Godinjak, direktor EYOF 2019 d.o.o.

Ismar Biogradlić, asistent menadžer za snowboard ističe da redovno ima sastanke sa firmom ZOI '84 i izvođačima radova, kako bi radovi na stazi 5 i 5a bili uspješno izvedeni.

"Prema našem mišljenju dinamika radova protiče dobro i pokušavamo da dodamo sve ono što će doprinijeti uspješnosti realizacije festivala“, istakao je Biogradlić.

Planom poboljšanja kvalitete vertikalnog transporta i sistema za vještačko osnježavanje, uveliko će se poboljšati i uslovi za pripremu i organizaciju takmičenja. Takođe, dogovoreno je da će se vršiti zajednički obilasci praćenja dinamike izvođenja radova, kako bi se sve odvijalo planiranom dinamikom u predviđenom vremenskom roku.