Solidan nastup
44

Tarik Omeragić zauzeo dva 30. mjesta na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju

E. B.
Tarik Omeragić
Tarik Omeragić
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić je nastupio na Svjetskom prvenstvu u kanadskom Montrealu koje se održalo od 8. do 10. aprila.

Omeragić je nastupio u tri discipline i ostvario je solidne rezultate zauzevši 30. mjesta na dvije utrke.

Ukupno se takmičilo 46 klizača, a Omeragić je na dionici od 1.000 metara ostvario vrijeme 1:29.416, dok je na 1.500 metara kroz cilj prošao nakon 2:22.896 minute.

Na dionici od 500 metara Omeragić je diskvalifikovan.

"Iako Omeragićev rezultat nije bio na nivou naših očekivanja, ipak smo zadovoljni njegovim nastupom u Montrealu, a posebno načinom sa kojim je predstavio BiH. Stalno ponavljamo da naši reprezentativci u oba olimpijska sporta, brzom i umjetničkom klizanju, nemaju ni minimum uslova u Sarajevu za treninge i napredak, a posebno je neadekvatna podrška od nadležnih institucija u BiH. Mi smo jedina država i jedini olimpijski grad u svijetu koji nema ledenu plohu. Bez obzira na to, naši reprezentativci, uz ispunjenu normu, redovno učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima i svjetskim kupovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u brzom i umjetničkom klizanju, kao i drugim međunarodnim takmičenjima gdje uvijek dostojanstveno i sa ponosom predstavljaju Bosnu i Hercegovinu", poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.