Brzo klizanje
204

Tarik Omeragić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Sofiji

Klix.ba
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine nastupio je od 8. do 10. marta na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska).

Sa Tarikom u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić, a u konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), naš reprezentativac imao je zapažen nastup.

U trci na 1.000 metara zauzeo je 38. mjesto, na 1.500 m 47., a na 500 metara 48. mjesto.

"Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje se sa najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan budžet za pripreme i nastupe, sa cijelim pratećim timom, dok naš reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga. Savez klizačkih sportova BiH je zadovoljan nastupom našeg reprezentativca, kod koga se, obaranjem ličnih vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak,a posebno smo zadovoljni načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu", saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.