sport
0

Tarabochia: Jedva čekam da zaigram kao "Zmaj"

FENA
Marko Tarabochia (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Marko Tarabochia (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sjajni Marko Tarabochia je novi rukometaš reprezentacije BiH, koji će već u četvrtak pomoći ostalim "Zmajevima" da se dokopaju mjesta rezerviranog za najbolje rukometne reprezentacije Evrope, čija je jedina želja da zaigra na prvenstvu koje se naredne godine igra u Poljskoj.

Prezadovoljan je prijemom saigrača i stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za Zenicu ističe da je sjajna zona za kvalitetne pripreme. Pred njim je velika odgovornost, jer treba se dokazati u odlučujućoj kvalifikacionoj utakmici koja bi sve nas trebala odvesti na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

"Još jednom želim prije svega da zahvalim svima koji su pomogli da se sve brzo riješilo oko dobijanja zakonskih uvjeta, nadam se da je to-to, da su svi papiri tu, da ću obući dres Bosne i Hercegovine i da ću zaigrati.

Od utakmice s Bjelorusijom očekujem zaista puno, jer su to podjednake ekipe, 50 - 50 posto su šanse, ali nekako mislim uz punu Arenu u Zenici naši navijači da će nam dati taj vjetar u leđa da ćemo pobijediti utakmicu i plasirati se na prvenstvo", rekao je Tarabochia za Fenu.

Novi "Zmaj" ističe da bi mu najveća želja bila pobjedom debitirati u timu selektora Dragana Markovića, ali pobjedom obradovati sve ljubitelje sporta.

"Mislim što se moje igre tiče daću sve od sebe da se uklopim u stil naše igre, koji igramo već duže vrijeme. Bio sam već na pripremama i otprilike znam o čemu se radi, a trenirao sam sa selektorom. Treba nam velika podrška iz gledališta, zajedno smo jači, svima nam je cilj plasman u Poljsku. Danas je teško kazati nešto više, ali ako ništa drugo uzeti loptu i na glavu ako treba skočiti, dati jedan gol više, pobijediti, i to je to", kazao je Marko.

Za bh. rukometaše predstoji nekoliko dana teških treninga na uigravanju linija i kombinacija, a u četvrtak ih očekuje veliki ispit i meč s reprezentacijom Bjelorusije. Sve ljubitelje sporta raduje činjenica da se karte odlično prodaju, a svoj dolazak na ovu važnu utakmicu najavilo već nekoliko navijačkih grupa, koje predvode BH Fanatikosi.