Brojne medalje
18

Talentovani štićenici Zavoda Pazarić briljirali na Sportskim igrama Oaze

Klix.ba
Na Sedmim sportskim igrama Oaze sportisti JU Zavoda Pazarić osvijivši brojne medalje u različitim sportskim disciplinama pokazali su još jednom sa koliko truda i ljubavi žele se dokazati i pokazati kako i oni su talentovani i vrijedni.

Zahvaljujući sponzorstvu "BH Telecoma" sportisti JU Zavoda Pazarić su učestvovali u svim disciplinama koje su se održavale tokom tri protekla dana u Sarajevu.

Kako ističu, veoma su sretni kada osvoje zlato, ali dan im uljepša i bilo koja medalja.

"Volim plivati i nadam se da ću u budućnosti još više i trenirati i osvajati uvijek medalje. Drago mi je što se družimo na ovim sportskim događajima kada imam priliku vidjeti mnoge moje vršnjake iz različitih gradova i organizacije koje vole sport", kazao je Amer, uz široki osmijeh zbog osvojenog prvog mjesta u plivanju na 25 metara u okviru Druge divizije.

U trećoj diviziji na 12, 5 metara prvo mjesto pripalo je Ahmedinu, dok na 25 metara prvi mjesto osvojio je Aldin.

Sretni i zadovoljni druženjem i osvojenim prvim mjestima u ateltici bili su i Huso (trčanje na 50 metara), Senad i Dario (trčanje na 100 metara), Dario (bacanje kugle), Mersudin (skok udalj). Bronzane medalje osvojili su Amer (trčanje na 100 metara) i Selim (trčanje na 200 metara).

Ništa manje nisu zapažene rezultate postigli i nogometaši, gdje je ekipa Prve divizije osvojila zlatne medalje, a druge divizije srebrne. Košarkaši su osvojili srebrne medalje.

Drugo mjesto pripalo je kuglašima Zavoda, dok u boćanju bili su prvi. U okviru druge divizije Dževad je bio najbolji u stonom tenisu, a drugo mjesto je osvojila Emina.

Brojni učesnici ove sportske manifestacije pokazali su kako i ljudi sa poteškoćama u razvoju su veoma talentovani i vrijedni sportaši, te zaslužuju jednaka prava i mogućnosti učešća u različitim sportskim sadržajima u društvenoj zajednici.