60 brzoklizača
10

Takmičenje u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020" za vikend u Zetri

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine od 8. do 16. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje nekoliko takmičenja, kurseva, seminara i drugih aktivnosti.

Centralni događaj, uz saradnju i podršku Fonda solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodne klizačke unije, je međunarodno takmičenje u brzom klizanju (short track) "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020", koje će se održati 8. i 9. februara, uz učešće 60 brzoklizača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH.

U iste dane, nakon završetka međunarodnog takmičenja, bit će održano Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju.

Od 9. do 16. februara na rasporedu je Tehnički kurs za trenere. Prijavljeno je 10 polaznika iz BiH i 2 iz Hrvatske. Kurs će voditi 5 predavača/eksperata iz umjetničkog klizanja, koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Na seminaru će učestvovati i reprezentativci BiH i Hrvatske, kao i jedan broj mlađih klizača.

U toku kursa za trenere, predstavnici Antidoping agencije BiH održat će predavanje iz svoje nadležnosti svim učesnicima.

Pored svega navedenog, Savez klizačkih sportova BiH organizuje i sudijski seminar za 6 polaznika iz BiH. Obuku će držati službena lica Međunarodne klizačke unije.

Učesnici seminara koji budu položili ispit za nacionalnog sudiju BiH dobit će certifikat.