|

Takmičenje u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020" za vikend u Zetri

Takmičenje u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020" za vikend u Zetri
10
E. B.
3.2.2020. u 09:40
1
komentara
10

dijeljenja
Takmičenje u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020" za vikend u Zetri Foto: EPA-EFE
Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine od 8. do 16. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra), organizuje nekoliko takmičenja, kurseva, seminara i drugih aktivnosti.
Centralni događaj, uz saradnju i podršku Fonda solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodne klizačke unije,
je međunarodno takmičenje u brzom klizanju (short track) "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020", koje će se održati 8. i 9. februara, uz učešće 60 brzoklizača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH.

U iste dane, nakon završetka međunarodnog takmičenja, bit će održano Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju.

Od 9. do 16. februara na rasporedu je Tehnički kurs za trenere. Prijavljeno je 10 polaznika iz BiH i 2 iz Hrvatske. Kurs će voditi 5 predavača/eksperata iz umjetničkog klizanja, koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Na seminaru će učestvovati i reprezentativci BiH i Hrvatske, kao i jedan broj mlađih klizača.

U toku kursa za trenere, predstavnici Antidoping agencije BiH održat će predavanje iz svoje nadležnosti svim učesnicima.

Pored svega navedenog, Savez klizačkih sportova BiH organizuje i sudijski seminar za 6 polaznika iz BiH. Obuku će držati službena lica Međunarodne klizačke unije.

Učesnici seminara koji budu položili ispit za nacionalnog sudiju BiH dobit će certifikat.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...