{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Takmičenje "Rugged Maniac": Takmičari preskakali zidove, žice, puzali...

A
29.6.2014. u 14:16
0
3
Takmičenje "Rugged Maniac": Takmičari preskakali zidove, žice, puzali...
0
Takmičenje u izdržljivosti pod nazivom "Rugged Maniac", za koje vlada veliko interesovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, održano je u New Yorku.
Održano u Brooklynu takmičenje se odvijalo na poligonu dugom pet kilometara koje je sadržavalo 25 prepreka. Učešće je uzelo više hiljada osoba kako mlađih tako i onih starije životne dobi. Za učešće na ovom takmičenju zainteresovani su plaćali po 100 američkih dolara, a jedan dio prihoda od takmičenja bit će doniran u humanitarne svrhe. 

Takmičenje je počelo u 09.00 sati po lokalnom vremenu, a učestvovalo je nekoliko grupa koje su brojale najviše po 300 takmičara koji su za nešto manje od 25 minuta prelazili prepreke.

Neke od prepreka bile su visoki zid, bara preko koje su takmičari prelazili držeći se sa hvataljke, cijevi i žice kroz i ispod kojih su se provlačili kao i mreže na koje su se morali penjati. Takmičenje je završavalo tako što su se takmičari morali baciti sa visine od 20 metara u bazen pun blata i vode.

Sve je podsjećalo na obuku komandosa, a u njemu su uživali i učesnici, a i publika. Većina učesnika takmičenje je završila sa manjim povredama koje su odmah sanirale ekipe prve pomoći.

Nakon takmičenja organizovana je zabava uz DJ-a kao i rodeo na mehaničkom biku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: