Odličan rezultat
186

Takmičarke KRSG Sloboda nastupile u Solunu, Esma Huskanović osvojila prvo mjesto

Klix.ba
Esma Huskanović
Prošlog vikenda od 1. do 3. marta gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda su učestvovale na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici "6th Armonia Cup" u grčkom Solunu.

Na turniru je učestvovalo 430 gimnastičarki iz evropskih zemalja koje su se takmičile u individualnim vježbama.

Gimnastičarka Esma Huskanović je u konkurenciji "A" programa, u vježbi sa čunjevima osvojila odlično prvo mjesto i zlatnu medalju.

Ovaj plasman predstavlja veliki uspjeh za KRSG Sloboda, uzimajući u obzir da je konkurencija bila veoma jaka sa puno kvalitetnih gimnastičarki.

Na pomenutom međunarodnom turniru Klub ritmičko-sportske gimnastike Sloboda predstavljalo je 9 gimnastičarki.

Sve gimnastičarke koje su predstavljale KRSG Sloboda su imale odlične nastupe, te su u pravom svjetlu pokazale Bosnu i Hercegovinu kao i Tuzlu.

Izdvaja se nastup Irme Jukić koja je u juniorskoj konkurenciji "A" programa osvojila odlično 6. mjesto od 27 gimnastičarki.

"Ovaj turnir je trajao puna tri dana sa mnogo interesantnih i kvalitetnih gimnastičarki, i bio je jako dobro organizovan. Veoma sam ponosna na svoje gimnastičarke koje su pokazale da imaju kvalitet i da uspješno mogu učestvovati na ovako jakim međunarodnim turnirima", rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Sljedeći nastup KRSG Sloboda će imati u Sloveniji na međunarodnom FIG turniru "32. MTM Narodni Dom Ljubljana".