Taekwondo
0

Takmičari iz 12 zemalja na "Olympic Openu"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četvrti međunarodni turnir u taekwondou "Olympic Open", u organizaciji TDK "Zlatni ljiljani" iz Sarajeva, bit će održan 9. maja u dvorani KSC Ilidža. Prema najavama organizatora, to će biti jedno od najvećih međunarodnih takmičenja ove godine u našoj zemlji u ovom atraktivnom olimpijskom sportu.

Direktor turnira i selektor kadetske reprezentacije BiH Ahmet Dilek na pres-konferenciji je istakao, da će na takmičenju sudjelovati više od 500 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, seniori, juniori i kadeti, iz 50 klubova iz 12 zemalja - Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Turska, Iran, Bugarska, Estonija, Slovačka, Mađarska, Njemačka i BiH.

"Nadamo se da će ovo takmičenje postati jedno od najvećih i najkvalitetnijih okupljanja mladih i talentovanih sportista iz cijelog svijeta, a sam odziv i interesovanje učesnika obećava da će se naš dugoročni cilj i ostvariti. Posebno je važno napomenuti dolazak turske i iranske reprezentacije, uz Koreju vodećih zemalja na svjetskoj sceni u ovom sportu, koje će u svojim redovima imati nekoliko osvajača evropskih, azijskih i svjetskih medalja", kazao je Dilek.

Turnir će poslužiti selektoru BiH za provjeru forme i izbor takmičara za nastup na Evropskom kadetskom prvenstvu, koje se krajem juna ove godine održava u Zagrebu.

Kvalifikacije počinju u 9.00 sati, svečano otvaranje turnira je na programu od 18.00 sati, nakon čega će uslijediti finalne borbe.