{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Taekwondo reprezentacija BiH osvojila 21. medalju

S
29.3.2009. u 15:18
0
0
Taekwondo reprezentacija BiH osvojila 21. medalju
0
Taekwondo reprezentacija BiH osvojila 21. medalju
Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovala je na 6.Milenium Kupu u Vršcu, gdje je osvojila čak 21. medalju. Na osnovu osvojenih bodova u pojedinačnoj konkurenciji, reprezentacija je u ukupnom poretku osvojila pokal za 1. mjesto ekipno.
U konkurenciji od preko 40 timova i nacionalnih selekcija sa oko 500 takmičara iz sedam država, reprezentativci naše države osvojili zapažajući rezultat.

Takmičari koji su osvojili odličja za Bosnu i Hercegovinu su: Nikola Oroz, Mufid Isaković, Nina Deretić, Maja Stojković – zlato, Ivona Filipović, Marko Čalić, Selma Valjevac – srebro, Mladen Dragić, Vladan Kakuca, Helena Daradan, Ivana Miličević, Valentina Galinac, Haris Mušija, Ivan Zrinušić, Ivan Jurič, Nikola Bošnjak, Mladen Ristić, Amir Katana, Josipa Lozančić, Emina Ortaš i Ivona Brnić – bronza.

„Nastup neše reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju, se pokazao veoma uspješnim. Polako napredujemo i sve smo zapaženiji na turnirima internacionalnog nivoa. Na ovom turniru takmičari reprezentacije su mogli pokazati koliko su ustvari spremni za izazove koji nam prethode, turnire A klase te svjetsko seniorsko i evropsko juniorsko prvenstvo, na kojima je planirano učešće naše reprezentacije. Nadamo se da ćemo i na prvenstvima takvog nivoa ostvariti zapažen uspjeh", zjavio je Boris Budor, selektor bh. reprezentacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: